Οικιστική ανάπτυξη

Πολλοί επιλέγουν τον Μαζωτό ως τόπο μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, λαμβάνοντας υπόψη το όμορφο περιβάλλον, την καταγάλανη θάλασσα, το ωραίο κλίμα που απολαμβάνουν Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, το οποίο χαρακτηρίζεται το καλοκαίρι από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη υγρασία σε σχέση με πολλές άλλες Κοινότητες. 

Πρέπει να αναφερθεί πως στο Μαζωτό υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι οικοδομών που αναλαμβάνουν την ανέγερση και την πώληση κατοικιών, συμβάλλοντας στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγές:
Κοινοτικό Συμβούλιο Μαζωτού
Κώστα Παπαγεωργίου, ΜΑΖΩΤΟΣ, Ένα Χωριό Με Ομορφιά και Ιστορία, Κύπρος 2009

Τουριστική ανάπτυξη

Το όμορφο περιβάλλον και η καταγάλανη θάλασσα αποτελούν σημαντικούς λόγους προσέλκυσης τουριστών. Επιπρόσθετα, ξένοι και ντόπιοι επιλέγουν για τις θερινές τους διακοπές τον Μαζωτό για το ωραίο κλίμα που απολαμβάνουν Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, το οποίο χαρακτηρίζεται το καλοκαίρι από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη υγρασία σε σχέση με πολλές άλλες Κοινότητες. 

Πρέπει να αναφερθεί πως στον Μαζωτό υπάρχουν αρκετοί εργολάβοι οικοδομών που αναλαμβάνουν την ανέγερση και την πώληση κατοικιών, σε Κύπριους αλλά και άλλους ευρωπαίους πολίτες, κυρίως Άγγλους, βοηθώντας τόσο στην οικιστική όσο και στην τουριστική ανάπτυξη.

Πηγές:
Κοινοτικό Συμβούλιο Αναφωτίας
Κώστα Παπαγεωργίου, ΜΑΖΩΤΟΣ, Ένα Χωριό Με Ομορφιά και Ιστορία, Κύπρος 2009