Οι πολλές καλλιεργημένες εκτάσεις, οι  αμμώδεις παραλίες με παρθένο φυσικό περιβάλλον αποτελούν τις ομορφότερες «εικόνες της Φύσης»  στο Μαζωτό.

Περιδιαβαίνοντας κανείς στο Μαζωτό, συναντά κυρίως καλλιεργημένες εκτάσεις αλλά και θερμοκήπια. Ειδικότερα, στο χωριό καλλιεργούνται  κηπευτικά, σιτηρά, ελιές, χαρουπιές, εσπεριδοειδή και αμπέλια. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις  καλλιεργημένες εκτάσεις κατέχουν οι ελαιώνες, μια και η ελαιοκαλλιέργεια είναι πολύ ανεπτυγμένη, σε αντίθεση με την αμπελοκαλλιέργεια που έχει περιοριστεί σημαντικά κυρίως σε σχέση με τα παλιά χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως η πράσινη, «τσακιστή» ελιά αλλά και το ελαιόλαδο του Μαζωτού ξεχωρίζουν για την ωραία γεύση και ποιότητα.

Τέλος, θα μπορούσε να πει κανείς πως μια όμορφη πινελιά στο χωριό χαρίζουν οι διάφοροι χώροι πρασίνου με παιχνιδότοπους που δημιουργήθηκαν από το Κοινοτικό Συμβούλιο, και κατασκευάστηκαν μετά από διαχωρισμούς οικοπέδων και άλλων αναπτύξεων. Η συντήρηση των πιο πάνω χώρων γίνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Πηγή:
Κοινοτικό Συμβούλιο Μαζωτού